Malina
Resursi
Maline predstavljaju jedan od najpoznatijih i najvećih izvoznih artikala Srbije. Srbija spada u red najvećih proizvođača i izvoznika maline. Prepoznate su u svetu po svojoj boji, jedinstvenom ukusu i obliku. Oko 90-95% maline u Srbiji je sorte Vilamet. U Srbiji su prisutne i druge sorte, kao što su Miker i Gradina. Maline se sade na malim porodičnim farmama u proseku od 0.5 hektara površine. Maline se pretežno beru ručno i zahtevaju značajnu radnu snagu.

Mondi Lamex je lociran izmedju važnih regiona proizvodnje maline : Ivanjice i Arilja sa jedne strane i Čačka i Kraljeva sa druge strane. Blizina malinogorjima nam omogućava da razvijemo blisku saradnju sa farmerima kao dela strategije integracije prema izvorima voća.

Kalendar berbe


Maj Jun Jul Avgust
Malina        
Get Adobe Flash player
Mondi Lamex više o proizvodima:   Jagoda | Malina | Višnja | Kupina | Borovnica
Mondi Lamex d.o.o. Lamex Food Grupa · Vrdila, 36000 Kraljevo, Srbija · Tel: + 381 36 823 020 · Fax: + 381 36 821 820 · office@mondiserbia.rs
Autorska prava © 2001-2016 Mondi Lamex d.o.o. Lamex Food Grupa. Sva prava zadržana. Web dizajn, grafički dizajn, izrada banera Marjan Trajkovski.